Miben rejlik a calvados varázsa?

Egy almával teli örökség
A calvados szívében egy olyan régi történet rejlik, mint maguk a gyümölcsösök. A fanyar és keserédes almából készült calvados megtestesíti Normandia gazdag mezőgazdasági örökségét. Minden korty tisztelgés a régió évszázados almatermesztési és kézműves hagyományai előtt.
Szépen érlelődik
A calvados érlelési ideje néhány évtől több évtizedig terjed. A tölgyfahordókban méltóságteljesen érlelődik, komplex ízeket és aromákat fejlesztve, amelyek rabul ejtik az érzékeket. A fiatal calvados élénk frissességétől a régi ital bársonyos simaságáig minden palack az idő, a türelem és az elkötelezettség szimbóluma.
Kettős desztillációs
A lepárlás az az alkímiai folyamat, amely az almaborból a calvados néven ismert aranyszínű elixírt varázsolja. Az egyszeri lepárlású szeszesitaloktól eltérően a calvados kétszeres lepárláson megy keresztül, aminek során az almabort rézüstben kétszer is gondosan lepárolják. Ez az aprólékos technika adja meg a calvados ízének jellegzetes mélységét és karakterét.
Hagyományok által védett
A calvados 1942 óta a tekintélyes Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) megjelölés védelme alatt áll, ami csak a szigorú irányelvek szerint előállított szeszesitalokra vonatkozhat. A felhasznált almafajtáktól kezdve a lepárlási folyamaton át az érlelési követelményekig a Calvados előállításának minden aspektusát hagyományok és minőségi előírások szabályozzák, amelyek fenntartják a világszínvonalú szeszesital hírnevét.
Kulináris kreativitás
Bár a calvados tisztán vagy jéggel is élvezetes, ez a sokoldalú szeszesital a kulináris alkotások széles skálájához kölcsönzi az ízét. A flambírozott ételektől a dekadens desszertekig a calvados új magasságokba emeli a recepteket. Akár karamellizált almára csepegtetve, akár mártásokba és pácokba keverve, a calvados a kulináris felfedezésre invitál.
A calvados tehát több mint ital; a normandiai almaültetvények és a lepárlók művészetének maradandó örökségéről tanúskodik.