Akciók

3 szín, amelyet inkább hanyagoljunk a hálószobában

A hálószoba a lakás nyugalmi része, amelynek kialakítása során a nyugodt, pihentető légkörre kell törekednünk. Ezt szolgálja a berendezés, a stílus, valamint a színek is – utóbbi azonban nagyobb befolyással lehet alvási szokásainkra, mint azt elsőre gondolnánk. A tökéletesen békés hangulat megteremtése érdekében a következő árnyalatokat inkább kerüljük a hálónkban.

 

LAKBERENDEZÉS

Hogyan használjuk a zöld színt az otthonunkban?
A zöldről nem lehet azt mondani, hogy egyetlen helyiségbe, vagy csupán egyetlen színkombinációval alkalmazható. Mindenhova beilleszthetjük, és más színekkel is könnyedén párosíthatjuk. A jótékony hatásai mentén bemutatunk pár alkalmazási lehetőséget!

ELOLVASOM
Vörös
A vörös egy energikus szín, ami egyáltalán nem a hálószobába való. Nem teremti meg a békés, nyugodt hangulatot, sőt, inkább az ellenkező hatást fejti ki, így, ha egy mód van, akkor se a falon, se pedig nagyobb felületeken (szőnyegen, ágyneműn, függönyön) ne jelenítsük meg.

Mentés

Neon színek
Bár a divatban egyre inkább visszakúsznak, a hálószobában nem érdemes kísérletezni a vibráló tónusokkal – inkább élénkítenek, semmint nyugtatnak ezek az árnyalatok. A világos, extrém vakító színek inkább az éberség felé irányítanak, mint afelé, hogy nyugovóra térhessünk.

Mentés

Narancssárga
Életteli, napsütéses és nagyon vidám – a narancssárga bármelyik helyiséget feldobja, hálóba azonban mégsem javasolt szín. Hasonlóan a vöröshöz ez az árnyalat is nagyon energikus, emiatt épp az ellenkező hatást érjük el vele, mint amire ez a szoba hivatott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük